Бісквіт – один з самих смачних і простих у приготуванні коржів. Їм можна прикрасити будь-який стіл, здивувавши гостей і близьких. Цей десерт простий у приготуванні, не дуже калорійний і пишний вигляд. Інгредієнти для приготування можна знайти в господарстві майже у кожної господині. Для приготування нам знадобляться: яйця, борошно, цукор і ванільний цукор.
Кулінарія: бісквіт
Рецепт і спосіб приготування
Крем для бісквіта
Рецепт і спосіб приготування
Приготуйте форму для випічки змастіть її вершковим маслом або застелити пергаментним папером. Білки відокремте від жовтків. Це необхідно зробити дуже акуратно, адже якщо в білки потрапить крапля жовтка, вони не взобьются. Також, миска, в якій ви будете збивати білки, повинна бути абсолютно чистою. Протріть її паперовим рушником, змоченим в оцті або лимонному соці.
Жовтки покласти в посудину і додайте половину призначеного цукру. Віником, виделкою або міксером перемішуйте суміш до побіління маси. Білки збийте міксером або блендером на маленькій швидкості до утворення легкої пишної піни. Після збільшити швидкість і поступово додайте цукор, що залишився. Повинна вийде пишна біла густа маса. Третю частину збитих білків додати до жовтків і акуратно, знизу-вгору, перемішайте. Після в жовткову масу додайте просіяне борошно і ретельно перемішайте. Потім додайте залишилися збиті білки і дуже акуратно, рухами знизу-вгору, ніби піднімаючи шар за шаром, ложкою помішуйте тісто. Будьте обережні і не перестарайтеся. Ви повинні зберегти повітряні бульбашки, за рахунок яких бісквіт буде підніматися.