Куряче м'ясо не користується любов'ю з-за сухості і прісного смаку. Але якщо використовувати рецепти курки в духовці, можна отримати соковите, ніжне і смачне блюдо, яке сподобається всім домашнім.

Рецепти курки в духовці:

рецепти курки в духовці

  1. Як підготувати курку до запіканню?
  2. Курка з апельсинами.
  3. Шматочки курки з гречаною кашею.
  4. Куряче Фаршироване м'ясо.
  5. Курка в імбирно-медовому маринаді.

Як підготувати курку до запіканню?

Саме таке питання часто виникає у господинь, особливо молодих, коли вони читають рецепти курки в духовці. Якісна обробка м'яса – це половина успіху страви.
По-перше, бажано купувати охолоджену, а не заморожену курку, тоді м'ясо ніжніше і зберігає смак. 
Подивіться на шкіру, особливо на ніжках і крилах. Пір'я та їх залишки слід висмикнути, а місця їх активного росту прибрати за допомогою газового пальника. Видаліть нутрощі і шию, якщо вони є.
Курку можна запікати цілої або шматочками, на смак це не впливає. Ціла тушка виглядає красивіше, але для приготування шматочків потрібно менше часу.

 

Курка з апельсинами

Купите один великий кислий апельсин, на його основі готується маринад. Вичавіть сік, додайте в неї сіль, трохи цукру, а також спеції – коріандр, корицю. Шкірку подрібніть на тертці і відправте в сік. Цією сумішшю залийте (або змастіть) курку і поставте маринуватися довше. 
Підготовлене м'ясо запікайте в духовці під фольгою або кулінарної термоплівкою протягом години. 

 

Шматочки курки з гречаною кашею

Приготуйте гречану крупу. Кількість таку ж, як ви зазвичай використовуєте для приготування каші (стандартно – 1 склянка). Вимийте її, покладіть на дно керамічної або скляної ємності для запікання. Зверху викладіть кілька шматочків вершкового масла.
Візьміть соковиті шматочки курки (краще – стегна, ніжки). Обробіть їх, посоліть, поперчіть. Викладіть зверху на кашу і залийте водою, щоб покривала м'ясо.
Поставте в духовку і запікайте до готовності.

 

куряче Фаршироване м'ясо

Знадобиться головка ріпчастої цибулі, невелика морква, гриби (200 грамів), краще печериці, куряча грудка – 2 шт., твердий сир, зелень, а також сіль і спеції за смаком.

Спочатку готуєте начинку: обсмажуєте на олії дрібно нарізані цибулю і моркву, потім додаєте до них гриби, попередньо порізані на шматочки середньої товщини, і готуєте, поки не випарується рідина, а суміш не придбає золотавий колір. Посоліть, поперчіть, додайте спеції за смаком.

Тепер м'ясо: кожну грудку акуратно помити і порізати щілину, щоб вийшов кишеню. М'ясо натерти сіллю, перцем, спеціями. Викласти в кишеню начинку, скріпити краї зубочисткою і викласти курку на деко.

Зверху посипати тертим сиром із зеленню і запікати до готовності.

 

Курка в імбирно-медовому маринаді

Найкраще для такої страви підходять ніжки. Вони нежирні, але соковиті і мають яскравий смак. Маринувати потрібно або з вечора, щоб поставити курку в духовку вранці, або з ранку, щоб приготувати страву після роботи.

Приготуйте маринад: змішати 2 ст. л. меду, 2-3 см подрібненого на тертці кореня імбиру і приблизно третину склянки соєвого соусу. 

Залийте цією сумішшю м'ясо і поставте в холодильник. Замаринований продукт потрібно скласти в кулінарний мішок для запікання і відправити в духовку приблизно на 40 хвилин (температура – 180-200 градусів).

Кілька правил, щоб рецепти курки в духовці були ще смачніше

• Відкривайте м'ясо за 20 хвилин до готовності, щоб скоринка вийшла хрусткою.

• Якщо хочете курку, схожу на ту, що показують в рекламі, запікайте у відкритому вигляді, час від часу поливаючи соком, що виділяється.

• Не бійтеся експериментувати з маринадами і приправами. Томати, цитрусові, кисле, гостре, пряне – відмінні варіанти для курки.