Сьогодні ми поговоримо про двох класичних стравах з м'яса, що мають відношення до домашньої кухні. Шикарним гарніром і справжньою насолодою для ваших гостей стане смачний і незвичайно ароматний картопля з м'ясом у горщиках. В якості гарячого м'ясного блюда до будь-якого гарніру пропонуємо познайомитися з домашнім рецептом відомих котлет по-київськи.
Домашні рецепти: готуємо м'ясо в горщиках
На чотири порції по 0,5 літра, вам знадобиться наступне кількість продуктів:
1. Свинина – 500 грамів
2. Картопля – 8-10 середніх
3. Ріпчасту цибулю – 3 головки
4. Гриби – 150 грамів
5. Майонез
6. Перець
7. Сіль
8. Зелень для прикраси.
Рецепт цієї страви без праці можна повторити, використовуючи глибоку форму для запікання або навіть невелику чавунну каструльку. Але в горщиках м'ясо з картоплею та грибами буде виглядати куди цікавіше, тим більше, що страва стане порційним і кожному гостю до столу можна буде подати свою унікальну глиняний посуд, з якої з задоволенням їли наші предки, з смачною стравою всередині. До речі, горщики сьогодні коштують недорого. За один горщик в середньому можна заплатити близько 40 грн, а ось набір з чотирьох горщиків обійдеться і того менше – від 100 грн.
Отже, приступимо до рецептом приготування. Для початку обсмажте на сковорідці гриби, потім окремо посмажте цибулю і додайте до нього нарізану кубиками свинину. Потім цибулю і м'ясо, а потім відкладіть в окрему тарілку. Картоплю наріжте соломкою або часточками, близько 10 хвилин обсмажте на тій же сковорідці, де мліло м'ясо.
На дно кожного горщика додайте приблизно 4-5 столових ложок води, потім – шар картоплі. Перший і всі наступні шари необхідно змащувати майонезом і солити-перчити. За картоплею м'ясо і цибулю. І в останню чергу гриби, поверх яких також викладаємо ложку майонезу.
Горщики накриваємо кришкою і ставимо в духовку на 50-60 хвилин, випікаємо при температурі близько 170 градусів.
Домашні рецепти: котлета по-київськи
Котлету по-київськи у багатьох країнах світу подають як смачне і ситне ресторанну страву. Однак складнощів з його приготуванням в домашніх умовах виникнути не повинно. Незважаючи на назву, є думка, що домашній рецепт котлети по-київськи прийшов до нас із Франції приблизно в середині 19-го століття. Після розпаду Російської імперії рецепт був забутий, і лише в деяких регіонах України його готували регулярно, із-за чого пізніше блюдо і було названо котлетою по-київськи.
Щоб приготувати ці страви вам знадобиться або готове філе, або ціла курка. В останньому випадку рекомендуємо вирізати з курки філе так, щоб залишилася верхня кістка від крила. Таким чином ви з простого домашнього рецепта приготуєте справжнє блюдо високої кухні.
Філе слід розрізати на дві частини, потім зрізати з кожної частини верхівку без кісточки і відкласти в сторону. Приблизно 1 пачка вершкового масла вимішується з нарубаним кропом, загортається в ковбаску з допомогою харчової плівки і кладеться в морозилку на 20-30 хвилин. Тим часом філе відбиваємо з допомогою молоточка, попередньо застеливши його плівкою, щоб не пошкодити волокна.
Нашу ковбаску з масла і кропу розрізаємо на дві частини і кладемо посередині відбитого філе. Зверху викладаємо шматочок, зрізаний з верхньої частини, і ретельно загортаємо філе, щоб масло при смаженні не витекло. Поміщаємо котлети на 20 хвилин у холодильник.
Тим часом в глибокій мисці збиваємо 2 яйця, окремо готуємо панірувальні сухарі і поміщаємо їх у чисту тарілку. Готуємо також тарілку з борошном.
Якщо хочете приготувати котлету по-київськи правильно, рекомендуємо використовувати глибоку сковорідку, заповнену добре розігрітим маслом. Однак можлива і звичайна смаження з додаванням невеликої кількості олії.
Отже, котлету обвалюємо спочатку в борошні, потім в яйці, потім у панірувальних сухарях або хлібній крихті, знову в яйці і знову – в сухарях. Кляр в котлеті по-киевски повинен бути пишним.
Смажимо у фритюрі близько 2-3 хвилин з кожного боку. При смаженні з невеликою кількістю масла знадобиться більше часу. Якщо не впевнені в готовності котлети – відправте її після смаження на 5 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.
Домашні рецепти – це просто, швидко і смачно. Сподіваємося, вам сподобається.
Відбивні з м'яса
Свиня вирізка-100гр
Копчене сало-10 гр
Сир твердий-10 гр
Майонез-20 г
Часник-1 зубчик
Яйце-1 шт.
Олію соняшникову-30 гр
Свинячу вирізку нарізаємо товщиною 1 см, добре відбиваємо з обох сторін. У майонез додаємо рубаний часник, і рясно змащуємо відбивну з одного боку. На одну половинку м'яса покладемо шматочок сиру, на іншу сторону - шматочок сала . Складаємо обидві відбивні в одне ціле. Приготуємо тісто - збити яйце з сіллю і перцем, обмакнем в ньому кожну відбивну і обсмажимо в соняшниковій олії.
Порада: щоб жаренее м'ясо було соковитіше, перед подачею на стіл його потрібно потримати над парою 15 хвилин.
Жарке і закуски з м'яса
Свинина м'якоть-500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Майонез-100 гр
Сир голландський-100гр
Сіль, перець за смаком
Маргарин-20 г
М'ясо нарізати шматочками 1 см завтовшки 5-6 см довжиною, посолити, поперчити. Чавунець або глибоку сковорідку смзать добре маргарином, потім м'ясо. Цибулю дрібно нарізати, викласти шаром на м'ясо. Потерти на тертці твердий сир, посипати їм м'ясо поверх лука. Потім все добре промазати майонезом. Ставимо в духовку на 1 годину. Готовність перевіряємо по золотистої скоринки сиру і прожарюємо м'ясо ножем.