Більшість домогосподарок вважає квасоля додатковим продуктом, і часто додають її у перші страви. Між тим, квасоля цілком самодостатній продукт, який може виконувати роль основного інгредієнта. Квасоля корисна і живильна, що містять у великій кількості вітаміни, білки і вуглеводи. Правильно приготовлена квасоля відрізняється відмінними смаковими якостями. Сьогодні ми навчимося правильно готувати квасоля.
Як приготувати квасолю?
Перш за все, необхідно відзначити, що квасоля – це продукт, що вимагає тривалої термообробки. Навіть при приготуванні супу саме квасоля закидається в каструлю однією з перших. Щоб квасоля приготувалася швидше, її необхідно вимочити у холодній воді протягом десяти годин, наситившись водою вона стане більш м'якою та ніжною.
Найпоширенішою стравою з квасолі вважається лобіо. Як приготувати квасоля у вигляді лобіо? Розглянемо рецепт лобіо з квасолею і грибами.
Нам знадобиться ріпчасту цибулю, печериці, часник, червона квасоля, волоський горіх і соняшникову олію. Гриби і цибулю необхідно нарізати і обсмажити на сковороді. Висипте гриби в окрему тарілку і видавіть на них часник. Квасоля тим часом варимо до готовності, зливаємо зайву воду і додаємо до неї гриби. Залишаємо тушкуватися приблизно 20-30 хвилин.