Угорський гуляш

Рецепт цієї страви має велику варіацію, гуляш відносять і до жаркого, і до других страв. В Угорщині ж гуляш має велику шану, і ставитися до перших страв, тобто до супів.

Яловичина-200 гр
Цибуля ріпчаста-1 шт.
Паприка - 1 пакетик
Картопля - 4 шт
Помідори - 3 шт.
Вода-400 гр.

«чипетки»:
-борошно - 2 склянки
-яйце
-вода - півсклянки

В каструльці розігріти трохи жиру і добвить порізану цибулю. Смажити до появи золотистої скоринки. У сотейник кладемо подрібнену яловичину ,потерту сіллю і паприкою, трохи прожарити її на слабкому вогні .Після цього починаємо варіння, підливаючи воду. Коли м'ясо буде достатньо готовим, в каструлю додамо картоплю, порізану кубиками, знову трохи води, порізані томати і варимо до готовності. Сіль, перець ,лавровий лист кладемо в кінці варіння. Перед подачею готовий гарячий гуляш подають із заздалегідь звареними клециками або « чипетки».

Суп-Харчо

М'ясо (яловичина, свинина, птиця)-500 гр
Цибуля ріпчаста - 3-4 шт.
Рис-1/2 склянки
Помідори-500гр
Кінза, петрушка, оцет, сіль, 
приправа «Хмелі-сунелі»
Вода - 2 л

Свіже м'ясо добре промити, нарізати на середні шматочки, залити водою, варити приблизно дві години, постійно знімаючи піну. Потім покласти промитий рис. За 10 хвилин до закінчення варіння подбаємо про овочі. Цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо в сковорідці з помідорами. Додаємо подрібнену зелень, часник, перець, приправу. Все це кладемо в киплячий бульйон. Нехай покипить ще 10 хвилин. Перед подачею посипати зеленню.

Порада: якщо ви пересолили суп, покладіть в нього 2-3 картоплини і зваріть. Вона вбере зайву сіль.

М'ясо з бананами

М'ясо-яловичина-1 кг
Зелені банани-8 шт
Цибуля ріпчаста-3 шт.
Кріп-1 пучок
Томатна паста-1 ст.ложка

М'ясо нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажимо яловичину протягом 2-3 хвилин на рослинній олії. Сковороду добре розігріти. Викласти на м'ясо нарізані банани і смажити ще 5 хвилин. Додати до яловичині томатну пасту, кріп. Викласти на тарілку. Подавати гарячим. (Банан добре пом'якшує м'ясо і робить його ще ніжніше.)