Важко уявити свій раціон без м'яса, адже в ньому багато корисних і поживних речовин. І, звичайно ж, завдяки білку м'ясними стравами швидко насыщаешься. Та й м'ясо – це просто дуже смачно. Щоб урізноманітнити звичні котлети і відбивні, пропонуємо вам рецепти страв з м'ясом, які ви легко зможете приготувати вдома, щоб порадувати своїх близьких.
Складно знайти людину, яка не любила б шашлик. Але, на жаль, не завжди вдається виїхати на природу, щоб побалувати себе ласим шматочком м'ясця. Тепер це не проблема, адже ми навчимо вас готувати смачний ніжний шашлик прямо в духовці у себе на кухні. Зробити його дуже легко. Візьміть один кілограм свинини і наріжте його невеликими кубиками по 5 см, додаємо сіль, чорний і червоний перець, а також будь-які спеції за смаком. Беритетри середніх цибулин і розрізаємо на чотири частини і додаємо до м'яса. Потім візьміть три столові ложки томатної пасти, додаємо до м'яса з цибулею. Перемішайте і залиште маринуватися на годину. Потім, візьміть дерев'яні шпажки і нанизуйте на них м'ясо і цибулю, по черзі. Візьміть рукав для запікання, покладіть в нього шпажки з шашлычками і щільно зав'яжіть рукав з двох сторін. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Подавайте до столу з салатом або кашею.
Рецепти м'ясних страв
Дуже смачне і, можна навіть сказати «ошатне» страва – свининав гірчичних зернах. Її можна подавати як гарячою, так і холодною. А ще ця страва добре тим, що таку свинину можна використовувати для бутербродів. Отже, візьміть півкілограма свинячої грудинки, добре промийте і очистіть від плівок. Потім добре просушити. М'ясо натріть сіллю і перцем, можна додати трохи чебрецю або розмарину. Залиште на 20-30 хвилин, щоб спеції просочили м'ясо. Деко для випікання застелити фольгою, викладіть м'ясо і зверху рясно полийте гірчиці в зернах. Форму накрийте шматком фольги і відправте на 40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Потім зніміть фольгу і відправити в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб м'ясо покрилося золотистою скоринкою. Щоб грудинка краще зберігалася, перед тим, як відправити її в холодильник, загорніть м'ясо у фольгу.