Як приготувати шарлотку – простий і дуже смачний рецепт

Однією з різновидів простих, можна сказати повсякденних пирогів, які господині в змозі готувати мало не щодня, є шарлотка. Цей пиріг хороший тим, що продукти, необхідні для його приготування є в будь-якому холодильнику, і практично завжди – як приготувати шарлотку знає кожна жінка. 
Давайте розглянемо рецепт дуже незвичайною, і, тим не менш, простий і дуже смачною шарлотки. Склад продуктів дуже простий, економний і невибагливий. 


Отже, продукти, які нам знадобляться для приготування шарлотки:

Як приготувати шарлотку – простий і дуже смачний рецепт
• 9 столових ложок рослинного масла без запаху;
• 1/2 склянки цукру;
• 1 склянка борошна;
• 3 яйця;
• 6-8 штук яблук середнього розміру;
• 1 чайна ложка соди, гашеного оцтом.

Починаємо готувати тісто. Віночком або міксером збиваємо яйця до утворення піни, потім додаємо цукор, соду гашену, продовжуємо збивати. Додаємо рослинне масло.
За трохи додаємо борошно, продовжуючи збивати. Якщо ви користуєтеся віночком, то по мірі додавання борошна настане момент, коли знадобиться ложка – віночком буде важко збивати тісто, незважаючи на те, що його консистенція буде досить рідкою і тягучою, як жирна сметана. 
Далі готуємо яблука – миємо та ріжемо прямо в тісто довільними шматочками. Ретельно перемішуємо тісто з яблуками. Повинен вийти якийсь яблучний салат, заправлений соусом з тіста. 
Форму для випічки змащуємо маргарином, вистилаємо її пергаментом для випічки, виливаємо у форму тісто, ставимо в духовку, розігріту до 200-220 градусів на 35-45 хвилин. Готовність шарлотки перевіряємо зубочисткою. 
Смак у цієї шарлотки неперевершений! Вона хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді. Зараз, коли вже ось-ось настане літо, таку шарлотку можна готувати хоч кожен день – з яблуками, грушами, сливами, бананами.

        

Як приготувати пиріг з різними начинками

Яке все-таки чудове «винахід» пиріг! Це така страва, з'ївши, навіть невеликий шматочок якого, навряд чи залишишся голодним – тут і борошно, яйця, цукор…не кажучи вже про начинку! Адже начинка може бути якої завгодно – м'ясо, овочі, гриби, фрукти, ягоди. Хочу поділитися секретом як приготувати пиріг, причому в двох варіантах тіста – з м'ясною начинкою і солодкою. Почнемо з солодкою – це можуть бути яблука з цукром і корицею, часточки апельсина (дуже смачно!), солодка сиркова маса і так далі. Одним словом, вибирайте на свій смак. Головне, щоб начинка для пирога не була занадто рідкою. 

Для тіста нам знадобляться:

Як приготувати пиріг з різними начинками
• 2 яйця;
• 1 склянка цукру;
• ванілін або ванільний цукор;
• 1 склянку кефіру або кислого молока;
• трохи більше, ніж 2 склянки борошна;
• 0,5 чайної ложки соди, гашеної оцтом.

В глибоку посуд вбиваємо яйця, висипаємо цукор, додаємо ванілін і збиваємо всю цю масу міксером. Потім туди ж поступово додаємо кефір, чергуючи його з борошном. У самому кінці додаємо гашену соду. Тісто має бути, як густа сметана. Вистилаємо пергаментом для випічки форму, виливаємо туди приблизно половину всього нашого тіста, потім викладаємо рівномірно начинку і покриваємо її рештою тестом. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо пиріг 20-25 хвилин. 
Що стосується пирога з солодкою начинкою, то тут теж дуже широкі можливості в залежності від вашої фантазії – м'ясо, овочі, гриби, сир, риба, консерви, рис з яйцями. Технологія приготування тіста та випікання залишається такою ж, змінюється тільки кількість продуктів.


Рецепт пирога:

Як приготувати пиріг з різними начинками
• 2 яйця;
• 1 чайна ложка цукру;
• 0,5 чайної ложки солі;
• 0,5 літра кефіру;
• борошна і соди стільки ж, як і в першому рецепті. 
Як варіант не солодкої начинки хочу запропонувати начинку з плавленого сирка і спассированных моркви і цибулі – овочі притушиваются на рослинному маслі, плавлені сирки (2 шт.) труться на тертці. Коли овочі трохи охолонуть, їх з'єднують з плавленим сирком, перемішують, при бажанні можна трохи начинку підсолити і поперчити.