Індичка відноситься до одного на черговому святі рум'яної цілісної індичкою, що відрізняється незвично ніжним смаком, будьте впевнені, ваші кулінарні праці будуть оцінені по достоїнству. Давайте ж познайомимося з кращими кулінарними рецептами світу, які допоможуть приготувати індичку будь-якій господині. з найбільш корисних, а головне – смачних видів м'яса птиці. Приготування індички, приміром, у Сполучених Штатах Америки і Канади вважається особливим ритуалом в День Подяки. Прийнято, щоб сім'я в певний день жовтня або листопада (традиції для різних країн відрізняються, в США День Подяки припадає на понеділок, в Канаді – на четвер) зібралася за святковим столом, головною прикрасою якого є індичка. В Україні індичка на столі – гість не частий, куди більше сучасні господині люблять запікати качку або курку. Однак якщо ви порадуєте своїх гостей
Кулінарні рецепти світу
Першим кулінарним рецептом світу стане індичка по-американськи, так як саме ця країна звела дане блюдо в ранг культового.
Індичка по-американськи
Кулінарний рецепт світу індичка по-американськи пропонує в першу чергу навчитися правильно вибирати тушку для запікання. Американки віддають перевагу охолодженої, пружною і цілісної тушки індички зі світлою однорідної шкірою. Прийнято брати велику птицю, вага якої розраховується наступним чином: 500 грамів м'яса на одного гостя. Приготування індички по-американськи займає дуже багато часу. Так, маринування тушки займає від 18 до 24 годин, а випікання – не менше 3 годин в залежності від розміру.
Кулінарний рецепт світу індичка по-американськи може фарширований наступними продуктами: хлібом з горіхами і прянощами, капустою і сосисками, грибами, овочами і навіть свининою чи устрицями.
Щоб приготувати таку індичку нам знадобиться тушка близько 5 кілограмів, одна морква, близько 100 грамів вершкового масло, 3 цибулини, селера, 500 мл води. Для маринаду: 700-750 мл свіжовичавленого яблучного соку, 7 літрів води, 50 грамів свіжого розмарину, 5-7 зубчиків часнику, 500 грамів цукру і 300 грамів солі, 2 ст. ложки меленого чорного перцю, апельсинова цедра і лавровий лист.
Для приготування маринаду змішуємо всі компоненти з кулінарного рецепту світу, ставимо на вогонь і добре вимішуємо до повного розчинення сипучих елементів. Доводимо до кипіння під кришкою, потім охолоджуємо, заливаємо сиру вимочену в холодній воді тушку маринадом, і поміщаємо в холодильник на 24 години.
Через добу фаршируємо тушку за смаком. Частину овочів поміщаємо в індичку, частина – розподіляємо на деку або жаровні, попередньо змазаним олією. Крила і ноги птиці пов'язуємо щільною жаростійкої мотузкою. Додаємо воду і випікаємо при температурі 200 градусів протягом 1 години. Потім поливаємо індичку по-американськи скопившимся соком і готуємо ще 2 години.
Індичка по-французьки
Наступний кулінарний рецепт світу, з якими ви познайомитеся – індичка по-французьки – відніме куди менше часу. При бажанні таке ситне і смачне м'ясо можна приготувати за 60 хвилин.
На 6 порцій вам знадобиться 400-500 грамів індички, 2-3 цибулини, 1 склянка сметани, 100 г твердого сиру, 50 грамів сиру з цвіллю.
М'ясо ріжемо на тонкі пласти і відбиваємо. Солимо-перчимо, потім викладаємо у форму, змащену маслом. Цибулю нарізаємо півкільцями і маринуємо в оцті і воді 5 хвилин, потім викладаємо щільним шаром на індичку. Сметану змішуємо з чорним перцем, травами і спеціями і промазуємо соусом цибульний шар (при бажанні можна використовувати майонез). Посипаємо м'ясо тертим сиром і викладаємо кілька скибочок сиру з цвіллю. Випікаємо протягом 45 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Індичка по-італійськи
Такий варіант кулінарного рецепту світу з використанням м'яса індички поширений в Італії. Філе індички у вершково-томатному соусі прийнято подавати до пасти або рісу.
Філе індички нарізати, обваляти в борошні і обсмажити на рослинному маслі, додавши гілочку шавлії. Потім додати до м'яса нарізану дрібними кубиками цибулю і м'якоть помідорів без шкірки. Пасту томатів з'єднати зі сметаною найбільшою жирності і орегано, добре вимішати і додати до м'яса. Приправити сіллю і перцем, потім дати настоятися під кришкою 10-15 хвилин, після чого подавати до столу з гарніром.
Тепер ви знайомими з найпоширенішими кулінарними рецептами світу з приготування індички.