Пропоную до вашої уваги топ-10 страв швидкого приготування!

 

1. Картопляний суп з савойської капустою

Рецепт картопляного супу з савойської капустою і селерою.

1 цибулина

1 морква

1 черешок селери

2 зубчики часнику

500 г картоплі

1 л курячого або овочевого бульйону

200 г савойської капусти

3 ст. ложки оливкової олії

Як приготувати картопляний суп з савойської капустою:

Подрібнити цибулю, моркву, селеру, картоплю і часник. У каструлі нагріти масло, додати нарізані овочі і трохи загасити. Влити бульйон, довести до кипіння. Нашаткувати капусту і бекон підсмажити до хрускоту. За допомогою блендера зробити суп-пюре, перелити назад в каструлю, додати нашатковану капусту і варити 5 хв. Подавати, посипавши хрустким беконом. Смачного!

2.Тріска з томатами і чебрецем

Рецепт тріски, обсмаженої з томатами, соєвим соусом і чебрецем.

4 філе тріски

400 г томатної пасти, або протерті помідори

1 цибулина

1 ч. Ложка цукру

1 ст. ложка соєвого соусу

1 ст. ложка оливкової олії

Кілька гілочок чебрецю

Як приготувати тріску з томатами і чебрецем:

На нагрітому маслі підсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати томатну пасту, соєвий соус, цукор і чебрець. Довести до кипіння і тушкувати 5 хвилин. Додати філе тріски, готувати 8-10 хвилин. Подавати з картоплею. Смачного!

3. Швидкий лимонний пудинг

Рецепт лимонного пудингу з сиром і морозивом.

100 г м'якого вершкового масла

 100 г цукрової пудри

100 г  борошна

2 яйця

Цедра 1 лимона

Трохи ванильної есенції

4 ст. ложки гладкого сиру

Морозиво для сервірування

Як приготувати швидкий лимонний пудинг:

Змішати масло, цукор, борошно, яйця, лимонну цедру і ванільну есенцію. Викласти тісто в придатну для мікрохвильової печі форму і готувати на високій потужності 3 хвилини, після приготування залишити ще на 1 хв. Сирок нагріти в мікрохвильовій печі і нанести на поверхню пудингу. Подавати з кулькою морозива. Смачного!

4. Спагеті з фетою і томатами
Рецепт пасти з фетою, каперсами і помідорами чері.

200 г спагетті

250 г томатів-черрі

трохи оливок

1 ст. ложка каперсів

Трохи подрібненого базиліка

50 г сиру фета

Як приготувати спагетті з фетою і томатами:

Відварити спагетті за інструкцією на упаковці.

Тим часом перемішати оливки, томати, базилік і каперси. Додати спагеті і фету.

Смачного!

5. Пікантна форель з кедровими горішками
Рецепт запеченої форелі з петрушкою і лимонною цедрою.

4 філе форелі

Невеликий пучок петрушки

1 ст. ложка вершкового масла

Сік і цедра лимона

50 г панірувальних сухарів

25 г кедрових горішків

Трохи оливкової олії

Як приготувати пікантну форель з кедровими горішками:

На змащене маслом деко викласти рибне філе шкірою вниз.

Змішати панірувальні сухарі, посічену петрушку, вершкове масло, сік і цедру лимона, 1/2 кедрових горішків.

Нанести панірувальну суміш на рибу, скропити оливковою олією і запекти в духовці близько 10 хвилин.

Подавати, посипавши залишилися горішками і зеленню.

Смачного!

6. Печеня з грибами і яловичиною
Рецепт печені з печерицями, імбиром і зеленню.

400 г яловичої вирізки, нарізаною соломкою

Трохи тертого імбиру

пучок зелені

200 г печериць

2 ст. ложки рослинної олії

4 ст. ложки соєвого соусу

Як приготувати печеню з грибами і яловичиною:

Нагріти в сотейнику масло, обсмажити м'ясо до легкої скоринки. Яловичину викласти в салатник.

На цій же сковороді обсмажити імбир, гриби і зелень. Додати соус.

Викласти до овочів м'ясо, протушкувати 3-4 хвилини.

Подавати з рисом або овочами.

Смачного!

7. Телятина в червоному вині
Рецепт телятини з орегано з соусом з червоного вина і томатного пюре.

200 г телячої вирізки

1 маленька цибулина

Зубчик часнику

200 г червоного вина

200 г томатного пюре

Трохи сушеного орегано

2 ст. ложки оливкової олії

Як приготувати телятину в червоному вині:

Шматочки вирізки обсмажити до коричневого кольору. Перекласти на тарілку.

Обсмажити порізану цибулю до золотистого кольору, часник, додати орегано.

Влити вино і томатне пюре, протушкувати 10 хвилин.

Телятину додати до соусу, прогріти.

Подавати з рисом або картоплею.

Смачного!

8. Салат-хвилинка з печерицями
Рецепт салату з печерицями, авокадо і руколою.

250-300 г печериць

1 стиглий авокадо

Лимонний сік

5 ст. ложки оливкової олії

трохи руколи

Як приготувати салат-хвилинку з печерицями:

Печериці нарізати пластинками, скропити лимонним соком і злегка обсмажити на маслі. Перекласти в салатник.

Авокадо почистити, нарізати кубиками і викласти до грибів.

Для заправки: змішати сік лимона, оливкова олія, сіль і перець.

Заправити салат, додати руколу.

Смачного!

9. Баклажани під сметанним соусом
Рецепт закуски з смажених баклажанів зі сметанним соусом.

2 баклажана

5 ст. ложок сметани

1 зубчик часнику

Оливкова олія

петрушка

Як приготувати баклажани під вершковим соусом:

Сильно розігріти духовку.>

Баклажани нарізати пластинами уздовж, викласти на деко, скропити олією, посолити і запекти в протягом 8 хвилин, перевертаючи. Викласти на тарілку, поперчити.

Для соусу: змішати сметану, трохи масла, подрібнений часник і рубану петрушку.

Баклажани подавати з соусом - найкраще в холодному вигляді.

Смачного!

10. Піта з начинкою з тунця
Рецепт коржів з тунцем, огірками і м'ятою.

2 піти

Баночка консервованого тунця в собств. соку

огірок

1 ст. ложка лимонного соку

Суміш салатних листків

Кілька листочків м'яти (за бажанням)

Як приготувати піту з начинкою з тунця:

Порізати огірок, змішати з салатним і м'ятними листям, скропити лимонним соком. Додати тунця.

Начинку розкласти на 2 піти, розрізати впоперек і підігріти в тостері.

Смачного!