Пропоную до вашої уваги топ-10 страв швидкого приготування!
1. Картопляний суп з савойської капустою
Рецепт картопляного супу з савойської капустою і селерою.
1 цибулина
1 морква
1 черешок селери
2 зубчики часнику
500 г картоплі
1 л курячого або овочевого бульйону
200 г савойської капусти
3 ст. ложки оливкової олії
Як приготувати картопляний суп з савойської капустою:
Подрібнити цибулю, моркву, селеру, картоплю і часник. У каструлі нагріти масло, додати нарізані овочі і трохи загасити. Влити бульйон, довести до кипіння. Нашаткувати капусту і бекон підсмажити до хрускоту. За допомогою блендера зробити суп-пюре, перелити назад в каструлю, додати нашатковану капусту і варити 5 хв. Подавати, посипавши хрустким беконом. Смачного!
2.Тріска з томатами і чебрецем
Рецепт тріски, обсмаженої з томатами, соєвим соусом і чебрецем.
4 філе тріски
400 г томатної пасти, або протерті помідори
1 цибулина
1 ч. Ложка цукру
1 ст. ложка соєвого соусу
1 ст. ложка оливкової олії
Кілька гілочок чебрецю
Як приготувати тріску з томатами і чебрецем:
На нагрітому маслі підсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати томатну пасту, соєвий соус, цукор і чебрець. Довести до кипіння і тушкувати 5 хвилин. Додати філе тріски, готувати 8-10 хвилин. Подавати з картоплею. Смачного!
3. Швидкий лимонний пудинг
Рецепт лимонного пудингу з сиром і морозивом.
100 г м'якого вершкового масла
100 г цукрової пудри
100 г борошна
2 яйця
Цедра 1 лимона
Трохи ванильної есенції
4 ст. ложки гладкого сиру
Морозиво для сервірування
Як приготувати швидкий лимонний пудинг:
Змішати масло, цукор, борошно, яйця, лимонну цедру і ванільну есенцію. Викласти тісто в придатну для мікрохвильової печі форму і готувати на високій потужності 3 хвилини, після приготування залишити ще на 1 хв. Сирок нагріти в мікрохвильовій печі і нанести на поверхню пудингу. Подавати з кулькою морозива. Смачного!
4. Спагеті з фетою і томатами
Рецепт пасти з фетою, каперсами і помідорами чері.
200 г спагетті
250 г томатів-черрі
трохи оливок
1 ст. ложка каперсів
Трохи подрібненого базиліка
50 г сиру фета
Як приготувати спагетті з фетою і томатами:
Відварити спагетті за інструкцією на упаковці.
Тим часом перемішати оливки, томати, базилік і каперси. Додати спагеті і фету.
Смачного!
5. Пікантна форель з кедровими горішками
Рецепт запеченої форелі з петрушкою і лимонною цедрою.
4 філе форелі
Невеликий пучок петрушки
1 ст. ложка вершкового масла
Сік і цедра лимона
50 г панірувальних сухарів
25 г кедрових горішків
Трохи оливкової олії
Як приготувати пікантну форель з кедровими горішками:
На змащене маслом деко викласти рибне філе шкірою вниз.
Змішати панірувальні сухарі, посічену петрушку, вершкове масло, сік і цедру лимона, 1/2 кедрових горішків.
Нанести панірувальну суміш на рибу, скропити оливковою олією і запекти в духовці близько 10 хвилин.
Подавати, посипавши залишилися горішками і зеленню.
Смачного!
6. Печеня з грибами і яловичиною
Рецепт печені з печерицями, імбиром і зеленню.
400 г яловичої вирізки, нарізаною соломкою
Трохи тертого імбиру
пучок зелені
200 г печериць
2 ст. ложки рослинної олії
4 ст. ложки соєвого соусу
Як приготувати печеню з грибами і яловичиною:
Нагріти в сотейнику масло, обсмажити м'ясо до легкої скоринки. Яловичину викласти в салатник.
На цій же сковороді обсмажити імбир, гриби і зелень. Додати соус.
Викласти до овочів м'ясо, протушкувати 3-4 хвилини.
Подавати з рисом або овочами.
Смачного!
7. Телятина в червоному вині
Рецепт телятини з орегано з соусом з червоного вина і томатного пюре.
200 г телячої вирізки
1 маленька цибулина
Зубчик часнику
200 г червоного вина
200 г томатного пюре
Трохи сушеного орегано
2 ст. ложки оливкової олії
Як приготувати телятину в червоному вині:
Шматочки вирізки обсмажити до коричневого кольору. Перекласти на тарілку.
Обсмажити порізану цибулю до золотистого кольору, часник, додати орегано.
Влити вино і томатне пюре, протушкувати 10 хвилин.
Телятину додати до соусу, прогріти.
Подавати з рисом або картоплею.
Смачного!
8. Салат-хвилинка з печерицями
Рецепт салату з печерицями, авокадо і руколою.
250-300 г печериць
1 стиглий авокадо
Лимонний сік
5 ст. ложки оливкової олії
трохи руколи
Як приготувати салат-хвилинку з печерицями:
Печериці нарізати пластинками, скропити лимонним соком і злегка обсмажити на маслі. Перекласти в салатник.
Авокадо почистити, нарізати кубиками і викласти до грибів.
Для заправки: змішати сік лимона, оливкова олія, сіль і перець.
Заправити салат, додати руколу.
Смачного!
9. Баклажани під сметанним соусом
Рецепт закуски з смажених баклажанів зі сметанним соусом.
2 баклажана
5 ст. ложок сметани
1 зубчик часнику
Оливкова олія
петрушка
Як приготувати баклажани під вершковим соусом:
Сильно розігріти духовку.>
Баклажани нарізати пластинами уздовж, викласти на деко, скропити олією, посолити і запекти в протягом 8 хвилин, перевертаючи. Викласти на тарілку, поперчити.
Для соусу: змішати сметану, трохи масла, подрібнений часник і рубану петрушку.
Баклажани подавати з соусом - найкраще в холодному вигляді.
Смачного!
10. Піта з начинкою з тунця
Рецепт коржів з тунцем, огірками і м'ятою.
2 піти
Баночка консервованого тунця в собств. соку
огірок
1 ст. ложка лимонного соку
Суміш салатних листків
Кілька листочків м'яти (за бажанням)
Як приготувати піту з начинкою з тунця:
Порізати огірок, змішати з салатним і м'ятними листям, скропити лимонним соком. Додати тунця.
Начинку розкласти на 2 піти, розрізати впоперек і підігріти в тостері.
Смачного!