Інгредієнти для приготування баклажанів, запечених з овочами:
Баклажани свіжі — 3-4 штуки (середніх розмірів)
Ріпчасту цибулю — 3 цибулини
Морква — 2 штуки
Часник — 2-3 зубчики (на свій смак)
Свіжі помідори — 2 штуки
Кухонна сіль на свій розсуд
Чорний мелений перець на свій розсуд
Рослинна олія 150 мл
Зелень петрушки і кропу на свій розсуд
Приготування баклажанів, запечених з овочами.
Крок 1: Підготувати інгредієнти.
Баклажани купуємо свіжі, не пом'яті. ретельно Промиваємо під проточною водою і відрізаємо хвостик. Нарізаємо кружальцями завтовшки не більше 0,5 сантиметра.
Ставимо в глибоку миску, засипаємо сіллю, перемішуємо і відкладаємо в сторону. На 20 хвилин. Потім знову промиваємо холодною водою і викладаємо на рушник, щоб стекла вода і пішла гіркота.
Морква промиваємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо нетовстою соломкою.
Помідори вибираємо середні, промиваємо і опускаємо в окріп на час до 10 хвилин, щоб злізла шкурка. Після цього знімаємо її і ріжемо помідори кільцями.
Ріпчасту цибулю необхідно очистити від лушпиння і ретельно промити, потім дрібно нарізати. Так само чинимо і з часником.
Крок 2: Смажимо інгредієнти для запікання.
У розпечене рослинна олія опускаємо моркву соломкою і смажимо до появи золотистої скоринки, потім додаємо дрібно нарізану цибулю і часник, необхідно пасерувати на вогні хвилин 5-7, трохи присолити. Зняти з вогню.
Крок 3: Запікаємо баклажани в духовці
Деко добре змащуємо олією і викладаємо на нього баклажани, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до 150 градусів на 20 хвилин, щоб вони пропеклися.
Потім дістаємо, перевертаємо і ставимо в духовку ще на 10 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, на кожен шматочок баклажана необхідно викласти по колечку помідора і смаженої суміші з моркви і цибулі з часником (можна і на оборот, спочатку викласти суміш, а потім помідори). Так само для посилення смаку можна поставити цілі зубчики часнику між баклажанами. Зверху присолюєм і перчимо меленим перцем за смаком. Знову накриваємо фольгою і відправляємо знову в духовку на 10-15 хвилин для повного пропікання.
Крок 4: Подаємо баклажани, запечені з овочами.
Викладаємо в тарілку з широкими полями, прикрашаємо зеленню петрушки і кропу, свіжими листям салату, так само можна подавати з вареною картоплею.
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— За 5 хвилин до того, як страва буде готова, можна вийняти з духовки, зняти фольгу і натерти зверху сиром. Відправити назад. Баклажани покриються золотистою скоринкою і будуть більш смачними і соковитими на смак.
— Таке блюдо можна використовувати як самостійну закуску, наприклад, на вечірці під міцні спиртні напої. Або, як варіант подавати в якості оригінального гарніру до запечене м'яса або риби. Крім того, такі баклажани можна використовувати, як самостійний гаряче блюдо і подавати його з різноманітними гарнірами, рисової, гречаної кашами, картоплею і т.д.
— Баклажани з овочами дуже смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.
|