Головна » 2018 » Березень » 10 » Баклажани, запечені з овочами
14:43
Баклажани, запечені з овочами
Інгредієнти для приготування баклажанів, запечених з овочами: Баклажани свіжі — 3-4 штуки (середніх розмірів) Ріпчасту цибулю — 3 цибулини Морква — 2 штуки Часник — 2-3 зубчики (на свій смак) Свіжі помідори — 2 штуки Кухонна сіль на свій розсуд Чорний мелений перець на свій розсуд Рослинна олія 150 мл Зелень петрушки і кропу на свій розсуд Приготування баклажанів, запечених з овочами. Крок 1: Підготувати інгредієнти. Баклажани купуємо свіжі, не пом'яті. ретельно Промиваємо під проточною водою і відрізаємо хвостик. Нарізаємо кружальцями завтовшки не більше 0,5 сантиметра. Ставимо в глибоку миску, засипаємо сіллю, перемішуємо і відкладаємо в сторону. На 20 хвилин. Потім знову промиваємо холодною водою і викладаємо на рушник, щоб стекла вода і пішла гіркота. Морква промиваємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо нетовстою соломкою. Помідори вибираємо середні, промиваємо і опускаємо в окріп на час до 10 хвилин, щоб злізла шкурка. Після цього знімаємо її і ріжемо помідори кільцями. Ріпчасту цибулю необхідно очистити від лушпиння і ретельно промити, потім дрібно нарізати. Так само чинимо і з часником. Крок 2: Смажимо інгредієнти для запікання. У розпечене рослинна олія опускаємо моркву соломкою і смажимо до появи золотистої скоринки, потім додаємо дрібно нарізану цибулю і часник, необхідно пасерувати на вогні хвилин 5-7, трохи присолити. Зняти з вогню. Крок 3: Запікаємо баклажани в духовці Деко добре змащуємо олією і викладаємо на нього баклажани, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до 150 градусів на 20 хвилин, щоб вони пропеклися. Потім дістаємо, перевертаємо і ставимо в духовку ще на 10 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, на кожен шматочок баклажана необхідно викласти по колечку помідора і смаженої суміші з моркви і цибулі з часником (можна і на оборот, спочатку викласти суміш, а потім помідори). Так само для посилення смаку можна поставити цілі зубчики часнику між баклажанами. Зверху присолюєм і перчимо меленим перцем за смаком. Знову накриваємо фольгою і відправляємо знову в духовку на 10-15 хвилин для повного пропікання. Крок 4: Подаємо баклажани, запечені з овочами. Викладаємо в тарілку з широкими полями, прикрашаємо зеленню петрушки і кропу, свіжими листям салату, так само можна подавати з вареною картоплею. Приємного Вам апетиту! Поради: — За 5 хвилин до того, як страва буде готова, можна вийняти з духовки, зняти фольгу і натерти зверху сиром. Відправити назад. Баклажани покриються золотистою скоринкою і будуть більш смачними і соковитими на смак. — Таке блюдо можна використовувати як самостійну закуску, наприклад, на вечірці під міцні спиртні напої. Або, як варіант подавати в якості оригінального гарніру до запечене м'яса або риби. Крім того, такі баклажани можна використовувати, як самостійний гаряче блюдо і подавати його з різноманітними гарнірами, рисової, гречаної кашами, картоплею і т.д. — Баклажани з овочами дуже смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Категорія: Гарніри | Переглядів: 103 | Додав: dm123737 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar